Nacionalna izborna komisija

Izbori u Turskoj: Ubjedljiva pobjeda Erdogana

  • 25.06.2018. 08:21

Nacionalna izborna komisija u Turskoj proglasila je aktuelnog turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana pobjednikom na predsjedničkim izborima, nakon što je osvojio apsolutnu većinu važećih glasova.

Predsjedavajući Vrhovnoh izbornog savjeta u Turskoj Sadi Guven izjavio je da je do sada prebrojano 97,7 odsto glasova i da preostali glasovi neće uticati na konačan rezultati i pobjedu Erdogana. 

Novim izborima Erdogan je dobio nova izvršna ovlašćenja, javio je AP. 

Guven je dodao da nezvanični rezultati parlamentarnih izbora pokazuju da je pet političkih stranaka prešlo prag od deset odsto glasova, koji su potrebni da stranka dobije mjesta u parlamentu. 

Stranke koje su prešle prag od deset odsto glasova su Stranka pravde i razvoja, Stranka narodnog pokreta, Narodna republikanska stranka, Narodna demokratska stranka i takozvana "Dobra partija" /IJI/. 

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska