FSB saopštila

Izdaja Rusije i Putina: Uhapšen savjetnik Dmitrija Rogozina, odavao tajne NATO-u

  • 07.07.2020. 14:43

Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da je uhapsila Ivana Safronova, savjetnika direktora ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrija Rogozina, zbog veleizdaje i da se on sumnjiči za saradnju sa jednom obavještajnom službom NATO-a kojoj je odavao tajne informacije o vojno-tehničkoj saradnji i odbrambenoj industriji Rusije.

- U Moskvi je uhapšen savjetnik generalnog direktora državne korporacije "Roskosmos" Ivan Ivanovič Safronov. Safronov je, izvršavajući zadatke jedne od specijalnih službi NATO-a, prikupljao i predavao državne tajne o vojno-tehničkoj saradnji, odbrani i bezbjednosti Rusije - navodi se u saopštenju.

Pokrenut je krivični postupak zbog veleizdaje. Safronovu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program