Novi Zeland

Izvučena tijela još šest osoba koje su stradale tokom erupcije vulkana

  • 13.12.2019. 08:52

Novozelandska vojska je jutros na Bijelom ostrvu izvukla tijela šestoro poginulih u erupciji vulkana, u operaciji koju nije spriječila ni neposredna opasnost nove erupcije.

U ranim jutarnjim satima dva helikoptera poletjela su iz Vakatanea na Bijelo ostrvo. Tijela stradalih izvučena su helikopterima, a u akciji su učestvovala osmorica pripadnika novozelandske vojske.

Posjećamo, u erupciji vulkana koja se dogodila u ponedjeljak poginulo je najmanje 16 ljudi koji su boravili u turističkoj posjeti Bijelom ostrvu.

Rečeno je da se preživjeli još uvijek nalaze u bolnici.

"Šest tijela uspješno je izvučeno s Bijelog oostrva i sada su na Velingtou", rekao je zamjenik policijskog načelnika Džon Tam.

Većina preživjelih još je u bolnici.

Šest žrtava locirano je prije početka operacije i to uz pomoć bespilotne letjelice. Vojnici su bili u teškoj zaštitnoj opremi koja im je usporavala i otežavala kretanje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.