Završeni pregovori o Karabahu

Jermenija i Azerbejdžan postigli sporazum o prekidu vatre

  • 10.10.2020. 07:50

Baku i Jerevan usvojili su zajedničku izjavu u kojoj su se složili o prekidu vatre u Karabahu od podneva 10. oktobra, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon pregovora u Moskvi.

Usvojena je zajednička izjava u kojoj su se složili o prekidu vatre u Karabahu, izjavio je Lavrov nakon pregovora u Moskvi.

- Azerbejdžan i Jermenija, uz posredovanje kopredsjedavajućih Minske grupe OEBS-a, na osnovu osnovnih principa riješavanja, započinju suštinske pregovore s ciljem postizanja što skorijeg mirnog rješenja - rekao je Lavrov pozivajući se na zajedničku izjavu strana. 

Konkretni parametri režima prekida vatre u Karabahu biće posebno dogovoreni, dodao je Lavrov.

- Strane potvrđuju nepromjenljivost formata pregovaračkog procesa - rekao je šef ruske diplomatije, pozivajući se na zajedničko saopštenje ministara vanjskih poslova Rusije, Azerbejdžana i Jermenije.

Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmjenu zarobljenika i tijela ubijenih nakon stupanja na snagu prekida vatre u Karabahu - ističe se u zajedničkoj izjavi. 

Podsjećamo, ministri spoljnih poslova sastali su se juče u Moskvi kako bi razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu. Pregovori su se održavali iza zatvorenih vrata. Ovi pregovori, koji su trajali više od deset sati i bili su najduži u posljednjih 20 godina.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program