U u narednom sazivu

Johanes Han ostaje u Evropskoj komisiji?

  • 11.07.2019. 21:19

Austrijski privremeni kancelar Brigit Birlajn predložiće da Johanes Han ostane i u narednom sazivu Evropske komisije.

Birlajnova je u saopštenju navela da nakon konsultacija sa svim strankama u parlamentu namjerava da predloži da Han ostane i treći mandat u Evropskoj komisiji. 

Han je trenutno zadužen za politiku proširenja u evropskom bloku. On je prvi put ušao u sastav Evropske komisije 2010. godine kada je bio zadužen za regionalnu politiku. 

Trenutna administracija predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera ostaje na funkcijama do oktobra. 

Svaki kandidat za evropskog komesara moraće da dobije odobrenje novog predsjednika Evropske komisije i Evropskog parlamenta prije nego što dobije funkciju. 

Evropski parlament trebao bi da glasa o kandidatu za predsjednika Evropske komisije Ursuli fon der Lejen u utorak, 16. jula. 

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program