Politički analitičar

Jović za ATV: Smrt Navaljnog unaprijed pripremljena, Zapad je sve znao

  • Izvor: ATV
  • 17.02.2024. 21:24

Zapadni lideri su smrt Alekseja Navaljnog iskoristili da se obruše na Rusiju i Vladimira Putina.

O histeriji koja je zavladala nakon što se juče saznalo da je Navaljni umro, za ATV je govorio politički analitičar Nikola Jović.

Jović za ATV kaže da predsjednik Putin, kao i rukovodstvo Rusije, nisu odgovorni za smrt Navaljnog, te je dodao da je Zapad sve unaprijed pripremio.

- Kada govorimo o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog prije svega se postavlja pitanje kome i zašto je to bilo potrebno u ovom trenutku. Kada govorimo o ruskoj strani, možemo vidjeti da ruskom rukovodstvu nije odgovaralo. To se dogodilo mjesec dana prije izbora u Rusiju, a svega nekoliko dana nakon intervjua predsjednika Putina sa novinarom Takerom Karlsonom. Zašto bi Putin rizikovao sve što mu se desilo, u pozitivnom smislu mislim, pogotovo u promjeni njegovog imidža u zapadnom javnom mnjenju, time što bi usmrtio opozicionara koji je već tri godine u zatvoru i kojeg su manje više svi zaboravili. Pored toga, tajming je zanimljiv iz još jednog razloga. To je činjenica da se trenutno održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj se nalaze najvažnije vojno i političko rukovodstvo zapadnih zemalja. Oni su ovu priliku iskoristili ali i zloupotrijebili. Indikativna činjenica je, što je na toj konferenciji supruga Alekseja Navaljnog, koja se nekoliko trenutaka nakon saznanja o smrti supruga, obratila na konferenciji. Sa pozornice je odmah zaprijetila da će rusko rukovodstvo odgovarati za smrt njenog muža. Svega nekoliko minuta nakon vijesti o smrti, zapad je počeo sa pričom o krivici ruskog rukovodstva. Zapadni mediji su odmah počeli da objavljuju filmove i tekstove o Navaljnom, što dokazuje da je sve bilo unaprijed pripremljeno, da su vjerovatno znali dan i tačan sat njegove smrti. Dakle, Vladimir Putin u rukovodstvo Rusije, nisu imali nikakvog razloga da ovo urade - istakao je Jović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.