Ukrajina

Kijevske vlasti raspisale potjernicu za patrijarhom Kirilom

  • 15.12.2023. 22:02

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine raspisalo je potjernicu za patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom, koji se, kako je navedeno, krije od predistražnog postupka.

Baza podataka ukrajinskog policijskog resora danas je dopunjena fotografijom patrijarha Kirila, njegovim svetovnim imenom Vladimir Gundajev, te podatkom da je za njim raspisana potjernica, prenosi "Sputnjik".

Prema podacima ukrajinskog MUP-a, Služba bezbjednosti Ukrajine traga za ruskim patrijarhom na osnovu optužnice iz novembra podignute zbog "ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Ukrajine".

Kada je optužnica podignuta nije bilo navedeno da je za patrijarhom Kirilom raspisana potjernica.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je ranije pozivao sve hrišćanske crkve i međunarodne organizacije da podrže kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, čiji je rad zabranjen odlukom Vrhovne rade Ukrajine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.