Rusko ministarstvo inostranih poslova

"Krivicu za napade na nuklearku 'Zaporožje' snosiće zemlje koje pomažu Kijev“

  • Izvor: SRNA
  • 08.04.2024. 19:29

Krivica za napade na nuklearnu elektranu "Zaporožje", kao i za njihove moguće posljedice, u potpunosti pada na rukovodstvo onih država koje pomažu Kijev, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Iz ruskog ministarstva ističu da Ukrajina, uz podršku Sjedinjenih Država i njenih zapadnih satelita, zločinačkim akcijama jasno stavlja do znanja da je krenula putem nuklearnog terora.

"Međunarodna zajednica, kao i međunarodne organizacije, a prije svega Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAЕA), moraju da spriječe terorističke napade Kijeva na nuklearna postrojenja", navodi se u saopštenju.

Haos u najavi: Oboren ukrajinski dron kamikaza iznad nuklearke

Haos u najavi: Oboren ukrajinski dron kamikaza iznad nuklearke

Moskva će, kako se dodaje, identifikovati i krivično goniti odgovorne za napade na ruska nuklearna postrojenja, bez obzira na to gdje se nalaze, čak i ako nakon ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije uspiju da pobjegnu sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima, prenosi TASS.

"Rusija čini sve što je potrebno da osigura bezbjednost Zaporoške nuklearne elektrane u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim pravnim obavezama", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina