O borbi protiv terorizma

Lavrov: Forsiramo dijalog sa Amerikancima uprkos njihovim naporima da to izbjegnu

  • 03.04.2019. 22:27

Rusija ulaže napore u cilju nastavka dijaloga o borbi protiv terorizma sa SAD i EU pozivajući ih da se pridruže bazi podataka ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ u vezi sa informacijama o stranim militantima, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Mi i dalje forsiramo dijalog o borbi protiv terorizma sa Amerikancima uprkos njihovim naporima da to izbjegnu", rekao je Lavrov za list "Moskovski komsomolets" /Moskovsky Komsomolets/. 

On je rekao da Rusija ulaže napore i u cilju dijaloga sa EU i da je iznijela određene inicijative, uključujući poziv da se priključi bazi podataka FSB-a, koja sadrži informacije o kretanju stranih militanata i terorista. 

Prema riječima Lavrova, teroristi koji su se borili u Siriji i koje su protjerale vladine snage i saveznici Damaska, mogli bi sada da se pojave u drugim zemljama kao što su Malezija i Indonezija. 

"Od izuzetnog je značaja prikupiti informacije o tim ljudima jer im se na taj način može ući u trag. Za nas je veoma važno da spriječimo njihov povratak u Rusiju", naglasio je Lavrov, prenio je TASS.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program