Francuski ministar spoljnih poslova

Le Drijan: Sporazum sa Teheranom u opasnosti

  • 15.01.2020. 21:55

Sporazum o nuklearnom programu Irana je u opasnosti, nakon što je Teheran nastavio da krši ovaj sporazum, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan.

On je u obraćanju francuskom parlamentu rekao da je cilj mehanizma za rješavanje spora u vezi sa kršenjem Sporazuma, koji su pokrenule Francuska, Velika Britanija i Njemačka, da se pronađe diplomatsko rješenje za probleme.

Le Drijan je naglasio da je jedini način da se riješi kriza između SAD i Irana da Teheran prihvati šire pregovore i da Vašington znatno ublaži sankcije, javio je Rojters.

Evropske sile su juče aktivirale proces kako bi prekorile Iran zbog kršenja sporazuma, podsjetila je "Raša tudej".

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.