"Samo vrh ledenog brijega"

Lukašenko: Vojno-politička situacija u svijetu usijana do krajnjih granica

  • Izvor: Agencije
  • 08.06.2023. 11:47

Vojno-politička situacija se usijala u cijelom svijetu do krajnjih granica, međutim to je samo vrh ledenog brijega, izjavio je predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa sekretarima Savjeta bezbjednosti zemalja-članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti.

- Vidite da je vojno-politička situacija usijana do krajnjih granica, ali to je samo vrh ledenog brijega. U osnovi svih sukoba leži masovni hibridni uticaj na ključne oblasti našeg društvenog života: ekonomski, informacioni, biološki, socijalni, humanitarni, pa čak i duhovni. On se pojavljuje na svim frontovima - rekao je Lukašenko agenciji Belta.

Lukašenko: Počelo prebacivanje ruskog nuklearnog oružja u Bjelorusiju

Lukašenko: Počelo prebacivanje ruskog nuklearnog oružja u Bjelorusiju

On je istakao da je dijalog među državama u sferi jačanja kolektivne bezbjednosti aktuelniji nego ikada, kao i da bi države mogle da razmisle o konceptu nove strategije kolektivne bezbjednosti organizacije do 2035. godine.

Komentarišući situaciju u Ukrajini istakao je da je Ukrajina pretrpjela velike gubitke, da je poginuo veliki broj ukrajinskih vojnika i da je uništena velika količina ukrajinske tehnike.

Naglasio je da Zapad koristi Ukrajinu kako bi pokorio Rusiju.

Lukašenko: Momci, neću umrijeti, dugo ćete se patiti sa mnom

Lukašenko: Momci, neću umrijeti, dugo ćete se patiti sa mnom

- Zapad se čvrsto zakačio za Ukrajinu da bi pokorio Rusiju i obrisao noge - rekao je Lukašenko.

Bjeloruski predsjednik je naglasio da je sada važno da se zaustavi konflikt u Ukrajini, a ne da se traže razlozi zbog čega je nastao. Istakao je da je u jučerašnjem razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom potvrđeno da u Ukrajini nije bilo zapadnog naoružanja i plaćenika onda bi se konflikt odavno završio.

Lukašenko se danas sastao sa sekretarima Savjeta za bezbjednost država-članica ODKB u Minsku.

Danilov: Ukrajina nije započela kontraofanzivu

Danilov: Ukrajina nije započela kontraofanzivu

Teme su izazovi i prijetnje po bezbjednost država-članica organizacije i mjere za njihovu neutralizaciju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.