"Zapad ga prevario"

Lukašenko: Zelenski svjestan da je prevaren

  • Izvor: RT Balkan
  • 06.10.2023. 22:14

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da je Vladimir Zelenski svjestan da ga je Zapad "prevario" i da ne ispunjava dogovoreno.

On je upozorio da Ukrajina mora da pristane na mirovne pregovore, jer za nekoliko mjeseci sa kijevskim režimom niko neće htjeti da razgovara.

„Ova zemlja već nema sa čime da se bori i treba da ide na mirovne pregovore jer za nekoliko mjeseci sa kijevskim režimom niko neće htjeti da razgovara“, rekao je Lukašenko.

Loto brojevi u 80. kolu - izvučeno pet vrijednih šestica

Loto brojevi u 80. kolu - izvučeno pet vrijednih šestica

On je dodao da Zelenski, nakon što je upropastio Ukrajinu, mora da traži obećanu pomoć od Sjedinjenih Država, koje su ga "odbacile".

"Vidimo da je Zelenski uradio pogrešnu stvar: bori se do posljednjeg Ukrajinca. Kolektivni Zapad ne ispunjava obećanja koji su dati Zelenskom. On razumije da je bio prevaren", rekao je Lukašenko, a prenose "RIA Novosti".

Prema njegovim riječima, SAD su podijelile uloge prije nego što je počeo sukob u Ukrajini.

Rodila blizance koji imaju različite očeve

Rodila blizance koji imaju različite očeve

"Onda su Amerikanci, pazite, kao rezultat pregovora rekli Zelenskom: 'Vlajko, mi ćemo se boriti, uradićemo sve za tebe. Uloge su raspoređene, borićete se do posljednjeg Ukrajinca. Mobilizovaćemo sve što možemo da vas podržimo. Mi dajemo novac, oružje i sve ostalo", rekao je Lukašenko i dodao da je Zelenski pristao na takve uslove i "bori se do posljednjeg Ukrajinca", ali mu Zapad ne daje ono što je obećano.

Krajem prošle nedjelje američki Kongres dogovorio je privremeni budžet bez uključivanja finansijske podrške Ukrajini. Osim toga, prošle subote, istekao je Zakon o zakupu za Oružane snage Ukrajine.

Pratite nas i putem Vibera