Podivljale životinje siju smrt

Majmuni izgrizli ženu na smrt, nekoliko dana ranije ubili bebu

  • 15.11.2018. 18:13

Žena (59) iz Indije je prminula nakon što su je majmuni izgrizli nasmrt, i to samo nekoliko dana nakon što je beba oteta i ubijena u istom gradu, za šta su isto odgovorni majmuni, prenosi Dejli Mejl.

Sanjul Pandej je otišla na polje u blizini svoje kuće u gradu Agra, a onda je napadnuta i ubijena oko 11:30 časova u ponedeljak.

Rođaci su je pronašli sa teškim povredama i odveli su je do obližnje bolnice, ali je ona iskrvarila do smrti.

Napad je prijavljen policiji sljedeće večeri, a onda su u gradu organizovani protesti.

Majmuni su zaštićena vrsta u Indiji u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja, što znači da ne mogu da ih prebace izvan njihovih staništa, niti da ih sterilišu ili ubiju. 

Aktivisti za zaštitu životinja pozivaju da majmuni budu premešteni i da se prikupe sredstva za njihovu sterilizaciju, kao i za kompenzaciju za žrtve.

Ovo se dogodilo nakon što su majmun izgrizao i ubio bebu. Majka deteta Neha je dojila sina Aruša kada je majmun ušao u njen dom u Agri.

Otac bebe kaže da su on i njegova supruga jurili majmuna. Beba je ostavljena na komšijskom krovu, ali je tada već bilo kasno.

"Glavna vrata su bila otvorena i moja supruga je dojila našeg sina. Iznenada je ušao majmun i zgrabio je bebu za vrat. Prije nego što je Neha mogla da shvati šta se desilo, majmun je odveo našeg sina. Jurili smo ga, a majmun je bebu ostavio na krovu, međutim, već je bilo kasno. Aruš je iskrvario i nije više imao puls," rekao je otac.

Odveli su bebu u bolnicu, ali je dhečak proglašen mrtvim.

Lokalno stanovništvo je prijavilo da je isti majmun pokušao da napadne četrnaestogodišnju devojčicu prije nego što je napao ovu bebu.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program