Francuski predsjednik

Makron bi da sarađuje sa Rusijom

  • Izvor: Agencije
  • 25.03.2024. 13:53

Francuska je spremna da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorizma, izjavio je francuski predsjednik Еmanuel Makron.

Komentarišući teroristički napad u kojem je kod Moskve u petak, 22. marta, ubijeno 137 ljudi, Makron je u obraćanju medijima rekao da su u toku razgovori Francuske i Rusije na svim novima, kako tehničkom tako i ministarskom, radi potencijalnog pružanja francuske saradnje na osnovu podataka koje ima Pariz i koji bi mogli pomoći Rusiji, javio je TASS.

"Prvobitna razmjena biće izvršena na ovom nivou, a dalja komunikacija zavisiće od razvoja situacije", odgovorio je Makron na pitanje da li bi mogao da obnovi dijalog sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Teroristički napad dogodio se u petak, 22. marta, u koncertnoj hali "Krokus siti hol", nadomak Moskve. Prema podacima ruskog Istražnog komiteta, poginulo je 137 ljudi, a regionalno odjeljenje Ministarstva zdravlja saopštilo je da su ranjena 182 lica.

Privedeno je ukupno 11 osumnjičenih, a četvorica muškaraca iz Tadžikistana optužena su za terorizam i određen im je dvomjesečni pritvor. Dvojica napadača su odmah priznala krivicu za napad, za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: