"Ukrajinu ne smatraju ravnopravnim partnerom"

Medvedev: Omiljeni protivnici Rusije su se posvađali oko korice bajatog hljeba

  • 22.09.2023. 15:05

Saveznici Ukrajine, čak ni njeni najbliži, odavno je ne smatraju ravnopravnim partnerom, zapravo, nije im vrijedna ni centa, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući zabranu Poljske da se ukrajinsko žito isporučuje na njenu teritoriju.

"Naši najomiljeniji protivnici su se posvađali. Doslovce, za koru bajatog hljeba. Poljska je proširila zabranu isporuke ukrajinskog žita na svoju teritoriju. Čak ni Еvropska komisija nije slušala, dok su primjer Poljaka odmah prihvatile i ostale članice ЕU – Slovaci i Mađari", napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je dodao, Kijev je odmah bacio Poljsku u histeriju i požalio se Svetskoj trgovinskoj organizaciji, optužujući svoje susjede da pomažu Rusima, ali za takve rusofobe kao što su Poljaci teško je naći uvrijedljiv prekor. 

Medvedev je citirao poljskog premijera Andžeja Dudu, koji je, odgovarajući na žalbe iz Kijeva, rekao da će zbog lošeg ponašanja zabraniti uvoz ne samo žitarica, već i ukrajinskog voća i povrća, a i da će takođe prestati da isporučuju moderno oružje.

"To jest, oni će zapravo čekati dok se Ukrajinci ne pojedu ili unište. I tada svetinja neće biti prazna, Poljska zna šta će sa stranim zemljama. Sa takvim saveznicima nema potrebe za neprijateljima. Šteta je samo stanovnika tih zemalja. Milioni građana će jednostavno početi da nestaju. Jedna nada je da će ljudi biti pametniji od 'tih' i jednostavno će ih ukloniti, kao što je to bio slučaj vekovima", zaključio je Medvedev.

Pratite nas i putem Vibera