Sirija

Militanti granatirali 14 naselja

  • 22.08.2019. 22:40

Militanti ilegalnih oružanih grupa granatirali su 14 naselja u sirijskim pokrajinama Latakija, Alep, Hama i Idlib u posljednja 24 časa, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji Aleksej Bakin.

On je rekao da je tokom jučerašnjeg dana zabilježen 31 slučaj granatiranja. 

"Militanti ilegalnih oružanih grupa granatirali su naselja Bendžamin, Alep, Sabikija i Halasa u pokrajini Alep, naselja Ain el Kantara, Saraf, Sandžeka, Čukurdžak, Kalat-Marza, Ardaš-Dag i Kermel u Latakiji, zatim naselja Vasita i Salijija u Idlibu, kao i naselje Tel-Metvazi u pokrajini Hama", istakao je Bakin. 

Ruski službenici izvršili su humanitarnu operaciju u jednom od naselja u pokrajini Homs, gdje su dostavili 500 paketa hrane ukupne težune 2,47 tona, javio je TASS. 

Od početka procesa pomirenja, ruski službenici izvršili su 2.188 humanitarnih operacija u Siriji i dostavili humanitarnu pomoć ukupne težine 3.548 tona. 

Bakin je podsjetio da se od 30. septembra 2015. godine u Siriju vratilo skoro 595.000 ljudi.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program