Ukrajina

Moskva nakon napada: Meta strani plaćenici i aerodromi

  • Izvor: Agencije
  • 22.03.2024. 15:20

Oružane snage Rusije izvele su masovni napad na ukrajinske energetske i vojne infrastrukturne objekte, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Izveden je masivan udar visokopreciznim vazdušnim, morskim, zemaljskim i bespilotnim letjelicama velikog dometa na energetske objekte, vojno-industrijski kompleks, željezničke čvorove, arsenale, mjesta razmještaja Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenici - saopšteno je.

Rad preduzeća za proizvodnju i popravku vojne opreme je poremećen, a oružje koje su isporučivale zemlje NATO-a je uništeno. Kao rezultat masovnog napada, poremećeno je prebacivanje rezervi Oružanih snaga Ukrajine na liniju fronta.

Kamen na kamenu nije ostao: Žestok udar Rusije, odmazda za Belgorod!

Kamen na kamenu nije ostao: Žestok udar Rusije, odmazda za Belgorod!

Ukupno, od 16. do 22. marta, vojska je izvela 49 uzvratnih udara, uključujući hipersonične rakete Kinžal, kao odgovor na granatiranje ruske teritorije, pokušaje proboja i zauzimanja naseljenih područja.

Pogođeni su centri odlučivanja Oružanih snaga Ukrajine, aerodromi, radionice za popravku naoružanja i vojne opreme, skladišta vazdušnih i vodenih dronova, logističke baze, privremene tačke razmeštaja snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.

Pratite nas i putem Vibera