Portugal

Nakon novih tragova krenula velika potraga za Medlin Meken

  • Izvor: Agencije
  • 23.05.2023. 09:48

Detektivi koji istražuju nestanak Medlin Meken blokirali su danas udaljen rezervoar u Algarvu u Portugalu i uveli zonu zabrane leta dok se spremaju da krenu u novu potragu za nestalom britanskom djevojčicom.

Prva velika potraga za Medlin poslije devet godina dolazi nakon što je njemačka policija objavila fotografije glavnog osumnjičenog Kristijana Bruknera u njegovom "malom raju" u portugalskom regionu, prenosi "Daily mail".

Putevi, koji vode do brane Arade, udaljene oko 40 minuta vožnje od Praja da Luza odakle je Medlin nestala prije 16 godina, zatvoreni su od juče kao dio pripreme operacije potrage.

Očekuje se da će detektivi češljati područje u blizini vode. Veliki dio posla biće obavljen ručno, rekli su zvaničnici.

A preko noći je postavljena zona zabrane letova koja pokriva čitavu branu koju je napravio čovjek, ostavljajući vazdušni prostor iznad vode i zemljište blizu ivice vode - gdje će se današnja potraga fokusirati - otvoren samo za policijske bespilotne letjelice.


Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

Čelični prsten je značio da su novinari i radoznali posmatrači zadržani daleko od dva bijela šatora koja su juče postavljena u osamljenom dijelu brda na poluostrvu. Portugalska policija planira da češlja do noći nakon zakazanog početka u 9 sati po lokalnom vremenu.

Izvori bliski istrazi rekli su da imaju dokaze da je to mjesto sakriveno drvećem na kojem je Brukner provodio vrijeme nakon što je parkirao svoj kamper u blizini.

Kako javlja "Mirror", skupljanje fizičkih dokaza trajaće još barem dva dana, a u potragu su uključeni i ronioci koji će pretražiti i jezero.

Osumnjičeni Brukner živio je u blizini u vrijeme kada je Medlin oteta.

Njegov prijatelj Majkl Tačl je prije tri godine rekao kako je Brukner često znao da ide na jezero i provodi vrijeme tamo zajedno s još jednim prijateljem. Tačl je poručio kako je "100 posto siguran da je Brukner oteo Medi".


Šokantno otkriće o djevojci koja je tvrdila da je Medlin Meken: Tvrdila i da je Igna Gehricke

Šokantno otkriće o djevojci koja je tvrdila da je Medlin Meken: Tvrdila i da je Igna Gehricke

Isto područje pretraženo je 2008. godine. Tada je portugalski advokat Markos Aragao Koreia tvrdio da je čuo kako je Medi ubijena i da je njeno tijelo bačeno u jezero.

U potrazi su pronađene dvije vreće u kojima su bile male kosti, ali policija je zaključila kako su kosti premale da bi bile ljudske.

Lokalni portugalski izvještaji, delimično potvrđeni iz policijskih izvora, tvrde da su pretrage zatražene i odobrene nakon što je njemačka policija dobila video-snimke i fotografije Bruknera na planiranom mjestu iskopavanja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.