Najveći pokolj u modernoj kanadskoj istoriji

Napadač obučen u policijsku uniformu ubio najmanje 16 osoba

  • 20.04.2020. 07:30

Naoružani muškarac obučen u policijsku uniformu izveo je pokolj u kanadskoj provinciji Novoj Škotska ubivši najmanje 16 osoba. 

Riječ je o najvećoj masovnoj pucnjavi u modernoj kanadskoj istoriji. Među žrtvama ima i policijskih službenika.

Krvavi pohod trajao je 12 sati. Policija je identifikovala napadača, riječ je o 51-godišnjaku po imenu Gabriel Vortman koji je radio kao zubni tehničar. N

avodi se kako je, osim što je nosio lažnu policijsku uniformu takođe detaljno preuredio svoje vozilo da izgleda kao policijski automobil.

Potvrđeno je kako je Vortman "mrtav" no nije jasno je li se sam ubio za vrijeme krvavog pohoda ili ga je ubila policija.

Policija ističe kako za sada ne znaju koji je bio motiv ovog napada.

Tagovi:
  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program