Edi Rama

NATO u Albaniji gradi vazduhoplovnu bazu za Balkan

  • 04.08.2018. 17:09

NATO planira da izgradi vazduhoplovnu bazu za Zapadni Balkan u Albaniji, tvrdi albanski premijer Edi Rama.

"Sjevernoatlanski savjet je odobrio odluku da se izgradi prva vazduhoplovna baza na Zapadnom Balkanu u Albaniji. Od sredstava Sjevernoatlanskog saveza i u partnerstvu sa Vladom Republike Albanije, NATO će investirati više od 50 miliona evra, samo za prvu fazu projekta modernizacije vazduhoplovne baze u Kučovu", naveo je Rama na svom nalogu na Fejsbuku. 

On je dodao da će Kučeva, takođe, služiti kao nacionalna baza za albanske vazduhoplovne snage ocjenivši da ova strateška investicija NATO u Albaniji predstavlja novi standard za oružane snage Albanije. 

"Nesumnjivo, ova ogromna investicija stvara nove prilike za ekonomski i socijalni razvoj cijelog regiona, gdje se planira izgradnja ove nove vazduhoplovne baze uz pomoć najnovije tehnologije", naveo je Rama. 

On je naglasio da su u toku direktni razgovori sa SAD, koje je nazvao "strateškim partnerom" Albanije, kako bi se dodatno modernizovali albanski vazduhoplovni kapaciteti. 

Rama je najavio da se očekuje da će se zajedničke odluke, proistekle iz ovih razgovora, uskoro naći pred američkim Kongresom kako bi mogao da ih odobri, prenosi MIA.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.