Letonija

Nevakcisani poslanici ne mogu glasati niti učestvovati u raspravama

  • Izvor: SRNA
  • 12.11.2021. 16:30

Letonski parlament izglasao je danas zabranu glasanja i učestvovanja u raspravama poslanicima koji odbijaju da se vakcinišu protiv kovida 19.

Letonija, koja ima jednu od najnižih stopa vakcinacije u EU, prva je članica bloka koja je ponovo uvela blokadu ove jeseni, jer je sve veći broj zaraženih prijetio da slomi zdravstveni sistem.

Ograničenja prema zakonodavcima koji odbacuju vakcine, koja uključuju zamrzavanje plate, podržalo je 62 od 100 poslanika i trajaće od ponedjeljka, 15. novembra do sredine 2022. godine.

Državna televizija javila je da je devet poslanika odbilo vakcinu.

Zabrana nevakcinisanim poslanicima u parlamentu bila je neophodna da bi se promovisalo povjerenje javnosti u vladinu politiku u cilju kontrole širenja virusa korona, saopštili su predlagači zakona.

Letonija, koja ima 1,9 miliona stanovnika, prijavila je 236.765 slučajeva zaraze i 3.646 smrtnih ishoda povezanih sa kovidom 19 od početka pandemije.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska