Napadač uhapšen

Njemačka: U napadu nožem ubijena tinejdžerka, druga teško povrijeđena

  • Izvor: Kliks
  • 06.12.2022. 08:19

U napadu nožem u Njemačkoj juče, 5. decembra, ubijena je 14-godišnjakinja, dok je 13-godišnjakinja teško povrijeđena u trenutku kada su išle prema školi.

Policija je saopštila da je osumnjičeni došao iz izbjegličkog kampa u gradić Illerkirchberg koji se nalazi na jugu zemlje. Napad se desio u jutarnjim satima, a učenica je preminula u bolnici.

Uhapšen je 27-godišnjak koji je tražitelj azila iz Eritreje. Pronađen je prilikom pretresa jedne zgrade, a kod sebe je u trenutku pronalaska imao nož za kojeg se sumnje da je njime počinio napad. Privedena su još dva muškarca.

Osumnjičeni se nalazi u bolnici pod policijskom stražom i nije navedeno zbog kakvih povreda je hospitaliziran. Policija je poručila građanima da napad ne koriste za podsticanje sumnji na strance i tražitelje azila. Prema riječima portparola policije Wolfganga Juergensa, sve povezano s ovim slučajem je još potpuno nejasno.

BBC, pozivajući se na izvještaje lokalnih medija, objavio je da 13-godišnjakinja nije životno ugrožena i da se oporavlja od povreda.

Markus Haeussler, gradonačelnik Illerkirchberga koji ima manje od 5.000 stanovnika, izjavio da su svi u šoku. Ministrica vanjskih poslova Njemačke Nancy Faeser je navela da su je "užasne vijesti" potresle.

(Klix)

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program