FSB

Nova drama u Rusiji: Pucali na specijalce, uveden režim protivterorističke operacije

  • 11.04.2024. 09:03

U gradu Naljčiku, administrativnom centru ruskog sjevernokavkaskog regiona Kabardino Balkarije i u pojedinim oblastima njegovog Čerekskog okruga, jutros je proglašen režim protivterorističke operacije, saopštio je regionalni operativni štab.

U saopštenju se navodi da se po odluci Federalne službe bezbjednosti od 5.12 časova po lokalnom vremenu danas uvodi pravni režim protivterorističke operacije na ovom dijelu teritorije Kabardino-Balkarske Republike, prenose "RIA Novosti".


Precizira se da će zbog sprovođenja protivterorističke operacije, do daljnjeg, na navedenoj teritoriji "biti na snazi niz posebnih mjera i privremenih ograničenja".

U jednoj od kuća u predgrađu Naljčika, ruske specijalne jedinice blokirale su teroriste kada su otvorili vatru na snage bezbjednosti, kada su od njih tražili da se predaju, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

"Tokom sprovođenja operativne potrage u Kabardino-Balkarskoj Republici od strane organa bezbjednosti, dobijene su informacije o tome gde se nalaze naoružana lica koja su učestvovala u terorističkim aktivnostima. Noćas su ih specijalne snage FSB blokirale na teritoriji baštenske zajednice 'Nasip' u gradskom okrugu Naljčik", navodi se u saopštenju, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.