Uzbekistan

Novi detalji o padu avganistanskog aviona: Sudario se sa uzbekistanskim MiG-om

  • Izvor: Agencije
  • 16.08.2021. 19:21

Avganistanski avion Embraer Super Tukano i uzbekistanski MiG-29 sudarili su se 15. avgusta iznad Uzbekistana, piloti su se katapultirali.

Kako je prenijela Al Arabija, Uzbekistansko vazduhoplovstvo je prizemljilo čak 46 aviona koji su iz Avganistana pokušali da pređu u tu zemlju.

U isto vrijeme, u Uzbekistanu je utočište pronašlo 160 civila i vojnika iz Avganistana, koji preko granice traže spas od, čini se, nezaustavljivih talibana.

Nakon munjevite ofanzive koju su preduzeli nakon odlaska vojske SAD iz Avganistana, talibani su juče zvanično ušli u prijestonicu Kabul i preuzeli su kontrolu nad presjedničkom palatom.

Prije toga u ruke talibana pao je i posljednji granični prelaz. Predsjenik Avganistana podnio je ostavku i otišao iz zemlje, kako bi, prema njegovim riječima, spriječio krvoproliće.

Organizovana je hitna evakuacija diplomata, a SAD su poslale dodatne trupe da obezbijede siguran izlazak svojih diplomata iz zemlje.

Talibani su juče, nakon što su ušli u grad, obećali da će svi strani državljani biti bezbjedni.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film: Živi bili, pa vidjeli (R) (12+)

    'Film: Živi bili, pa vidjeli (R) (12+)

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!