Objavljeno na sajtu Vlade

Od narednog mjeseca povećanje penzija

  • Izvor: SRNA
  • 07.03.2024. 09:30

U Rusiji će od 1. aprila penzije biti povećane za 7,5 odsto, objavljeno je danas na stranici Vlade Ruske Federacije.

U saopštenju se navodi da će, takođe od 1. aprila, iznos državne penzije za određene kategorije građana biti povećan za 7,5 odsto.

"Među tim građanima su i pripadnici vojske i dobrovoljaca koji su invalidi zbog povrede tokom obavljanja dužnosti, učesnici Velikog patriotskog rata i građani koji su povrijeđeni zbog ljudske greške i radijacije", ističe se u saopštenju.

Ford sletio sa puta, dvoje povrijeđenih

Ford sletio sa puta, dvoje povrijeđenih

Ministarstvo rada saopštilo je nešto ranije da će isplate penzija biti povećane za 4,1 milion ljudi. Prema objavljenim podacima, isplate penzija su namijenjene za 3,4 miliona korisnika socijalnih izdavanja i gotovo 700.000 primalaca državne penzije.

Ruska novinska agencija TASS objašnjava da se socijalne penzije daju Rusima koji iz raznih okolnosti nemaju dovoljno staža da bi isplate dobijali od osiguranja. Osim toga, te isplate se prebacuju ljudima sa invaliditetom i onima koji su ostali bez staratelja.

Velike životne promjene pred 4 znaka horoskopa - počinju već ovih dana

Velike životne promjene pred 4 znaka horoskopa - počinju već ovih dana

"Svi oni čija je socijalna penzija ispod minimalnog nivoa imaju pravo na dodatnu islatu", prenosi TASS.

Povećanje socijalnih izdavanja obavlja se na godišnjem nivou 1. aprila i iznos utvrđuje stopa rasta troškova života penzionera tokom protekle godine.

Počinje isplata penzija, poznato i kada

Počinje isplata penzija, poznato i kada


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: