Skadar

Oglasilo se Tužilaštvo: Za smrt Alme i troje djece odgovoran muž

  • Izvor: Mondo.rs
  • 06.05.2024. 18:45

Tužilaštvo u Skadru optužilo je supruga Alme A. da je odgovoran za samoubistvo supruge i njihove djece.

Albanska policija pronašla je i tijelo druge djevojčice koja je sa majkom, sestrom i bratom skočila u rijeku Bojanu. Otac Alme A. (39), Azem Bušati, je otkrio kako je živjela ta porodica, a tužilaštvo u Skadru optužilo je Еrgiza A. (31) da je odgovoran za samoubistvo supruge i njihovo troje djece, prenosi "Vox News". Kako je navelo tužilaštvo, "on je vršio psihičko nasilje nad suprugom koje se manifestovalo u vidu uvreda i prijetnji koje su prouzrokovale samoubistvo Alme A. koja je bila u izuzetno lošem psihičkom stanju zbog čega je odlučila da izvrši samoubistvo sa troje male djece".

Tragične vijesti iz Albanije: Pronađeno tijelo drugog djeteta

Tragične vijesti iz Albanije: Pronađeno tijelo drugog djeteta

"Tužilaštvo u Prvostepenom sudu opšte nadležnosti u Skadru je registrovalo krivični postupak br. 511/2024, na osnovu dostavljenog procesnog materijala Policijske stanice Skadar, upućeno na izvršenje krivičnog djela 'Izvođenje samoubistva' iz člana 99. Krivičnog zakonika, nadležan državljanin Е.A. Iz podataka istražnih radnji do ove faze proizilazi da se dana 03.05.2024.godine, oko 17.30 časova, u policijskoj stanici Skadar pojavio državljanin Е.A, koji je prijavio odlazak iz stana svoje supruge, državljanke AA. , zajedno sa njihovo troje maloljetne djece.

U vezi sa ovom činjenicom, dostavljene su izjave lica koja znaju za događaj, iz kojih je utvrđeno da je 02.05.2024. godine, u popodnevnim časovima, državljanka AA sa maloljetnom djecom otišla na kafu sa sestrom- tazbina, VP građanin, u naselju 'Ilirija', Skadar. Tamo su ostali oko dva sata, a onda je građanka A.A. rekla svojoj snaji da će je brat odatle odvesti taksijem, pošto će ona otići kod njega nedjelju dana da se smiri.

Prije skoka u rijeku Alma vidjela slike ljubavnice (18)! Majka skočila sa troje djece

Prije skoka u rijeku Alma vidjela slike ljubavnice (18)! Majka skočila sa troje djece

Sa snimka, nakon razilaženja od snaje, građanin A.A je sa troje djece išla trotoarom puta koji vodi do starog 'Buna mosta, u pravcu ul. Crkva Gospe', Skadar. Izlazak iz bara je u 20:10 02.05.2024.

Policijske službe su u nastavku saopštile da se za državljankom A.A. i njeno troje djece traga policija. Nakon toga, dana 04:05.2024 oko 22:00, policijske službe su obaveštene da je beživotno tijelo maloljetnog djeteta pronađeno na obali reke Bune u selu Daragjat, administrativna jedinica Dajč, identifikovano kao građanin Е.A. dana. od rođenja 20.10.2015.

U prisustvu mrtvozornika, leš je pregledan i nisu pronađeni tragovi nasilja. Odlučeno je da se za državljanina Е.A. izvrši medicinsko-pravni pregled, kako bi se utvrdile povrede na tijelu oštećenog i utvrdio uzrok smrti. Od strane pravosudne policije, izvršena je provjera prebivališta državljanina Е.A, gdje nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti.

Do ove faze stvarane su osnovane sumnje na osnovu dokaza da je državljanin Е.A, kao rezultat kontinuiranog psihičkog nasilja nad suprugom, ispoljenog u vidu kontinuiranih uvreda i preljube, teško narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao samoubistvo građanina. A.A, za koju se sumnja da se u teškom psihičkom stanju bacila u reku zajedno sa troje maloljetne djece.

Potresni prizori na mjestu gdje je majka sa troje djece skočila u rijeku

Potresni prizori na mjestu gdje je majka sa troje djece skočila u rijeku

Pod ovim uslovima, izvršeno je zadržavanje državljanina Е.A, kao osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela 'Izvođenje samoubistva' iz člana 99. Krivičnog zakonika. Uviđaj se nastavlja u cilju pregleda svih video snimaka kamera oko mjesta događaja u cilju otkrivanja putanje građanina A.A. i maloljetne djece, saslušanja lica koja znaju za događaj i sprovođenja druge istrage u cilju prikupljanja potrebnih podataka u vezi sa potpunim rasvjetljavanjem okolnosti krivične činjenice i za individualizaciju krivične odgovornosti", saopštilo je tužilaštvo Skadra.

Da podsjetimo, Alma A. (39) nestala je u četvrtak 2. maja kada je sa troje djece, dvije djevojčice od 8 i 9 godina i sinom od dvije, skočila u rijeku Bojanu kod Skadra. Tijelo jedne djevojčice uočio je ribar u subotu, a tijelo druge djevojčice pronađeno je danas.

Uhapšen je suprug i otac Еrgiz A. (31) zbog optužbi za nasilje u porodici. Istraga je otkrila da je, navodno, Alma pre nestanka vidjela slike ljubavnice u suprugu telefona.

Ričard Gir 20 godina nije smio da dođe na dodjelu Oskara

Ričard Gir 20 godina nije smio da dođe na dodjelu Oskara


Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.