Mađarska

Orban: Zapad ne može da priušti integrisanje Ukrajine u Alijansu

 • Izvor: SRNA
 • 30.08.2023. 12:55

Zapadne zemlje ne mogu više da priušte sebi da integrišu Ukrajinu u NATO, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom rekao da je postojala realna šansa da se Ukrajina integriše u Alijansu na Samitu NATO-a u Bukureštu 2008. godine, ali da tada nije bilo saglasnosti zapadnih država, pa je takva ideja odbačena.

"Propustili smo istorijsku mogućnost da to uradimo i ona više nije otvorena, tako da to ne možemo učiniti. Ne možemo priuštiti sebi da imamo tu dugu granicu između Rusije i Ukrajine koja pripada Alijansi. To bi značilo neposrednu opasnost od rata za sve nas, uključujući Vašington", istakao je Orban.


Porodica tragično stradalih kod Prnjavora: Kuća nam je bila puna smijeha, a sad...

Porodica tragično stradalih kod Prnjavora: Kuća nam je bila puna smijeha, a sad...

Prema njegovim riječima, NATO treba da zaboravi na integraciju Ukrajine i da usaglasi novu bezbjednosnu arhitekturu sa Moskvom, prenio je TASS.

"Treba da se dogovorimo sa Rusima o novoj bezbjednosnoj arhitekturi kako bismo osigurali bezbjednost i suverenitet za Ukrajinu, ali ne i članstvo u NATO", dodao je Orban.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

 • 23:30 Noćni program

  Noćni program