Francuska

Oštećen jedan od simbola Pariza

  • 25.04.2024. 10:10

Krila legendarne crvene vjetrenjače na vrhu Mulen Ruža, najpoznatijeg kabare kluba u Parizu, pala su protekle noći na ulicu, kao i dio natpisa na fasadi, pri čemu nije bilo povrijeđenih, prenijeli su francuski mediji.

Krila vjetrenjače, koja su otpala između dva i tri sata poslije ponoći, odnesena su jutros oko 8 časova sa mjesta pada, u pariskoj četvrti Pigal, koje je bilo blokirano zaštitnom trakom, javlja BFM TV.

Prilikom pada, i slova “MOU” sa fasade Mulen Ruža završila su na zemlji.

Zasad nije poznat uzrok pada krila vjetrenjače i ne postoji opasnost od novog incidenta, rekle su spasilačke službe.

Iz Mulen Ruža naveli su da je to prvi put da se nešto slično desilo otkako čuveni pariski klub postoji od 6. oktobra 1889.

Jedina ozbiljna nesreća koja se dosad dogodila u “hramu kan-kana” bio je požar tokom radova 1915. godine, poslije čega je Mulen Ruž bio duže vrijeme zatvoren.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?