Švedska

Osuđena Greta Tunberg

  • Izvor: Agencije
  • 24.07.2023. 16:52

Odlukom suda u Malmeu, švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg proglašena je danas krivom za odbijanje policijske naredbe i osuđena je na novčanu kaznu.

Sudski postupak je pokrenut na osnovu tužbe protiv Tunbergove zbog odbijanja da se povinuje naredbi policije i napusti ekološki protest izveden sredinom juna tokom kojeg su ona i njeni saborci blokirali gradsku luku, podsjeća "Reuters".

"Odlučili smo da ne budemo posmatrači i zato fizički zatvaramo infrastrukturu za fosilna goriva. Mi vraćamo budućnost", objavila je tada na Instagramu Greta Tunberg, prenio je pariski "Figaro".

Za prestup koji joj je stavljen na teret zaprijećena je maksimalna kazna od šest mjeseci zatvora, ali prema riječima Šarlot Otosen, tužiteljke zadužene za ovaj slučaj, uglavnom se izriču novčane kazne, što je i bio epilog današnjeg suđenja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.