Pišu američki mediji

Pada američki svijet! Zbog ovog SAD ne daju Zelenskom da se preda?

  • Izvor: Agencije
  • 19.04.2024. 16:29

Ukrajina bi mogla da izgubi sukob sa Rusijom već ovog ljeta, što bi dovelo do kolapsa "američkog svijeta", napisao je kolumnista "National Review" Еndrju Stutaford.

- Iako malo ljudi očekuje da će Ukrajina propasti ovog ljeta, to se ne može isključiti da će se posljedice toga proširiti daleko izvan istočne Еvrope - napisao je on u materijalu.

Orban: Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu, Еvropa se igra vatrom!

Orban: Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu, Еvropa se igra vatrom!


Štaviše, u ovoj situaciji, novinara najviše brine reputacija Sjedinjenih Država u međunarodnoj areni u slučaju poraza Kijeva. 

Prema njegovim riječima, ovakav fijasko u spoljnoj politici Bijele kuće mogao bi da ima dubok uticaj na sadašnje i potencijalne saveznike i protivnike Vašingtona.

- Američki svijet se već urušava. Amerikanci ne mogu da izdrže još jedan udarac - rezimirao je Stutaford.

Mask: SAD svojim novcem uništavaju svoj novac

Mask: SAD svojim novcem uništavaju svoj novac

Predsjednik Vladimir Putin je više puta isticao da era unipolarnog svjetskog poretka postaje prošlost. Prema njegovim riječima, pokušaji da se ponovo stvori takav svijet u posljednje vrijeme dobijaju apsolutno ružne oblike i neprihvatljivi su za ogromnu većinu država na planeti, a cijeli jednopolarni svjetski poredak koji je izgradio Zapad je antidemokratski, lažan i licemjeran.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: