Poziv i na brža suđenja

Pakistan uvodi hemijsku kastraciju za silovatelje

  • Izvor: SRNA
  • 18.11.2021. 15:28

Pakistan je uveo hemijsku kastraciju kao moguću kaznu za serijske silovatelje prema zakonu koji, takođe, poziva na brža suđenja za seksualne prestupe, rekao je danas vladin zvaničnik.

Parlament je juče usvojio zakon koji je odmah stupio na snagu, izjavio je vladin zvaničnik Vakar Husein.

Hemijska kastracija, koja se sprovodi upotrebom lijekova i reverzibilna je, praktikuje se u Poljskoj, Južnoj Koreji, Češkoj i nekim državama SAD.

Premijer Imran Kan rekao je prošle godine da želi da uvede kaznu usljed nacionalnog negodovanja zbog sve većeg broja prekršaja i specifičnog slučaja majke dvoje djece, koja je praktično pred djecom silovana pod prijetnjom oružjem na auto-putu kada su je dva muškarca izvukla iz automobila od kojih je prije toga tražila pomoć jer joj je nestalo goriva.

Manje od tri odsto silovatelja osuđeno je na sudovima u Pakistanu, prema podacima neprofitne organizacije "Rat protiv silovanja".

"Amnesti internešnel" pozvao je na istragu o uzrocima seksualnih napada umjesto da se opredijeli za oštrije kazne.  


  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.