Portparol Kremlja

Peskov: Neotesane izjave zapadnih zvaničnika o smrti Navaljnog

  • Izvor: SRNA
  • 19.02.2024. 12:54

Izjave zapadnih političara u vezi sa smrću ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog su neotesane, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naglasio da je istraga u toku i da su preduzete sve neophodne mjere, ali da do sada nisu objavljeni rezultati istrage.

"U uslovima kada nema informacija, smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se iznose takvi, da kažemo, iskreno neotesani komentari. To nije prikladno za državnike iz čijih usta čujemo takve izjave koje, naravno, ne mogu ugroziti predsjednika države, ali apsolutno ne koriste onima koji ih izgovaraju", istakao je Peskov.

Ukrajinci tokom povlačenja uništili sopstveni tenk

Ukrajinci tokom povlačenja uništili sopstveni tenk

Peskov nije želio da komentariše reakciju predsjednika Rusije Vladimira Putina na smrt Navaljnog, piše TASS.

Navaljni je umro u petak, 16. februara, u arktičkoj zatvorskoj koloniji gd‌je je služio kaznu od 19 godina zbog prevare i ekstremizma.

Ruska zatvorska služba saopštila je da se utvrđuju uzroci njegove smrti. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada