Poruka iz Kremlja

Peskov: Ozbiljan doprinos SAD u borbi protiv terorizma

  • 28.10.2019. 12:31

O ozbiljnom doprinosu predsjednika SAD Donalda Trampa u borbi protiv terorizma može se govoriti ukoliko se potvrdi da je lider "Islamske države" Abu Bakr el-Bagdadi ubijen, saopšteno je iz Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su ruske snage primijetile američke avione i dronove u području Idliba, gdje je, navodno, sprovedena akcija tokom koje je ubijen Bagdadi, javio je "Sputnjik".

"Ukoliko se zaista potvrdi ovaj podatak o eliminisanju Bagdadija, onda možemo govoriti o ozbiljnom doprinosu predsjednika SAD u borbi protiv međunarodnog terorizma", istakao je Peskov.

Peskov je prokomentarisao jučerašnje saopštenje Trampa, koji je rekao da je lider "Islamske države" eliminisan tokom operacije američkih snaga u Idlibu.

Tramp je zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku za pomoć u ovoj akciji.

Predsjednik SAD izjavio je da je Bagdadi bio u tunelu sa svoje troje djece i da je aktivirao pojas sa eksplozivom od čije detonacije su svi poginuli.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina