Advokat

Petronijević: Pritisak na Srbiju i Srpsku raste zbog američkih izbora

  • Izvor: SRNA
  • 26.01.2024. 10:44

Advokat Goran Petronijević ocijenio je da Amerikanci i Zapad pojačavaju pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku jer im se žuri da sva sporna pitanja riješe prije američkih predsjedničkih izbora u novembru.

Petronijević smatra da Srbi treba da izdrže još neko vrijeme kako ne bi došlo do eskalacije prilika u regionu, koju izaziva Priština uz podršku svojih saveznika.

"Amerikanci žure i vidi se da paralelno sa Srbijom pritiskaju i Republiku Srpsku, jer kada počnu izbori neće imati manevarskog prostora da to rade. Zato treba izdržati, a ako u SAD pobijedi suverenistička ideja, odnosno Donald Tramp, situacija na Kosovu i Metohiji i u regionu ne bi bila ista", rekao je Petronijević za Televiziju K1.

Tadić: Republika Srpska se bori protiv protektorata

Tadić: Republika Srpska se bori protiv protektorata

On je ukazao na to da je za suvereniste Amerika na prvom mjestu, za razliku od globalista i sadašnjeg predsjednika SAD Džozefa Bajdena kojima trebaju sukobi, dodajući da Tramp u svom predsjedničkom mandatu nije počeo nijedan sukob u svijetu.

"Tramp je samo simbol ideje i ideologije suverenizma koja je veoma značajna. Ona jača i u Еvropi, gde uz mađarskog premijera Viktora Orbana sada na vlasti u Slovačkoj imamo Roberta Fica. Ako bude pet suverenističkih lidera u Еvropi, ЕU više neće moći da donese nijednu odluku protiv međunarodnog prava", rekao je Petronijević.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.