Rusija

Pogledajte oduševljenje Kim Džong Una kada je vidio avion Su-35

  • Izvor: Agencije
  • 15.09.2023. 09:25

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un stigao je danas u Komsomoljsk, na ruskom Dalekom istoku, gdje je obišao fabriku koja proizvodi vojne avione.

Kako je prenijela ruska agencija RIA Novosti, zeleni oklopni voz kojim je Kim doputovao u Rusiju stigao je na peron u 8:50 po lokalnom vremenu, a Kim se zajedno sa ruskim zvaničnicima uputio u fabriku koja proizvodi ratne avione i drugu opremu.

Sjevernokorejski lider je u pratnji zamjenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomoljsku na Amuru, a takođe je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35, saopštila je ruska vlada.

U odjeljenju za projektovanje, delegacijama su prikazane digitalne tehnologije koje se koriste za proizvodnju savremenih aviona.


Teška nesreća kod Mrkonjić Grada, žena prebačena na UKC

Teška nesreća kod Mrkonjić Grada, žena prebačena na UKC

Kako je saopštio Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Sjevernom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija.

Kim Džong Un je doputovao u Rusiju u utorak. Ovo je njegova prva posjeta toj zemlji od 2019. godine.

Sjevernokorejski lider je u srijedu razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni, a ukupno vrijeme njihovog sastanka, uključujući I zajednički obilazak kosmodroma, bio je otprilike šest sati, navodi agencija RIA Novosti.

Pratite nas i putem Vibera