Iz Londona

Propao plan o slanju Džulijana Asanža u Moskvu

  • 17.10.2018. 12:45

Dokumenti Vlade Ekvadora pokazuju da je postojao pokušaj prebacivanja osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža u Moskvu iz Ambasade ove zemlje u Londonu u svojstvu ekvadorskog diplomate.

Dokumente je objavila ekvadorski opozicioni poslanik Paola Vintimila i oni potvrđuju nedavno pisanje "Gardijana" o pokušaju ovog manevra krajem prošle godie. 

Ruske diplomate tada su rekle da to pisanje predstavlja "lažne vijesti", ali fajlovi pokazuju da je Asanž nakratko bio imenovan za "političkog savjetnika" Ambasade Ekvadora u Moskvi, prenio je AP. 

Plan je propao kada je Velika Britanija uložila veto na diplomatski status Asanža. 

U pismu od 21. decembra 2017. godine od britanskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da "Asanž nije prihvatljiv član misije".

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?