Reakcija Marije Zaharove

Protjerivanje ruskih diplomata iz Grčke će pokvariti odnose dvije zemlje

  • 12.07.2018. 20:30

Protjerivanje ruskih diplomata iz Grčke pokvariće bilateralne odnose i izazvaće kontramjere, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da Moskva uvijek polazi od toga da takvi razvoji događaja, kao što su protjerivanja diplomata, donose posljedice i ne doprinose bilateralnim odnosima. 

"Pretpostavljamo da bilateralni odnosi imaju zasebnu vrijednost, jer tu ne govorimo o virtuelnoj vezi, već o praktičnoj saradnji koja ide u korist naroda obje zemlje", istakla je Zaharova. 

Grčki dnevni list "Katimerini" juče je, pozivajući se na diplomatske izvore, javio da je Atina odlučila da protjera dvojicu ruskih diplomata i još dvojici da zabrani ulazak u zemlju. 

U izvještaju se navodi da grčke vlasti optužuju ruske diplomate za miješanje u unutrašnja pitanja i ugrožavanje nacionalne bezbjednosti, prenio je TASS. 

Diplomatski izvori navode da odluka Atine, navodno, predstavlja "odgovor na brojne dobro koordinisane korake sa ciljem povećanja ruskog uticaja u Grčkoj". 

Međutim, isti diplomatski izvori su naglasili da Grčka i dalje želi da održi dobre odnose sa Rusijom, uspostavi prijateljstvo između dva naroda, kao i saradnju između vlasti dvije zemlje.

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.