Venecuela

Prvi vojni funkcioner otkazao poslušnost Nikolasu Maduru! VIDEO

  • 21.02.2019. 10:32

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD Džon Bolton saopštio da je vojni ataše Venecuele u UN formalno priznao Gvaida za predsjednika.

Bolton je time, ocjenjuju agencije, pojačao pritisak na aktuelnog venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji legitimitet osporava predsjednik Nacionalnog parlamenta i lider opozicije Huan Gvaido, ali i brojne zemlje na čelu s Amerikom.

Vojni ataše u UN, pukovnik Pedro Čirinos, objavio je da formalno priznaje Huana Gvaida za predsjednika, napisao je Bolton na Tviteru. 

Inače, od kako je krenula politička kriza u Venecueli, kada se Gvaido na demonstracijama proglasio za novog predsjednika, glavni tas na vagi bila je vojska. Međutim, generali su stali iza Madura, koji je reizabran za predsjednika na iozborima čiji legitimitet se odavno dovodio u pitanje. 

Ukoliko se pokaže kao tačno to što je napisao Bolton, to će biti prvi vojni zvaničnik Venecuele koji se okrenuo protiv svog vrhovnog komandanta.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.