Lider Čečnije

Putin imenovao Kadirova za general-majora: "Kada me predsjednik pozove, ja stojim mirno"

  • 31.07.2020. 20:53

Lider Čečenije Ramzan Kadirov ispričao je za televizijski kanal „Rusija 24“ kako je saznao da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin dodjelio zvanje general-majora ruske Nacionalne garde, našalivši se da će nakon toga tražiti da mu bude uvedeno još više sankcija.

- Javio sam se na telefon. Predsjednik me je upitao da li sjedim. Odgovorio sam sljedeće: 'Kada razgovaram sa Vama, stojim mirno. Na to mi je rekao: 'Postoji razlog'. Pročitao je ukaz i čestitao mi je - istakao je Kadirov.

Prema riječima šefa Čečenije, nakon toga će „tražiti više sankcija“ protiv njega i njegovog okruženja.

Prošle nedjelje Kadirov je dobio vojno zvanje general-majora ruske Nacionalne garde za borbu protiv terorizma.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.