Arktik-teritorija dijaloga

Putin: Istraga je potvrdila da nismo uticali na izbor Trampa

  • 09.04.2019. 18:55

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je istraga specijalnog savjetnika Robert Malera u SAD potvrdila više puta ponovljena negiranja Moskve da je bila povezana sa izbornom kampanjom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Putin je, govoreći na plenarnoj sednici foruma „Arktik-teritorija dijaloga“ u Sankt Peterburgu, rekao da tvrdnje o mješanju Rusije u izbor američkog predsjednika odražavaju činjenicu da demokrate u SAD ne mogu da prihvate neuspjeh na predsjedničkim izborima 2016. godine, prenosi AP.

Ruski predsjednik takođe smatra da su njihovi napadi na Trampa nepoštovanje birača i da odražavaju krizu američkog političkog sistema.

Putin je izrazio nadu i da će se ovi sukobi na unutrašnjem planu završiti i naglasio da je Rusija spremna za obnavljanje dijaloga sa SAD po pitanjima koja su od velikog značaja za dvije države i za cjelokupno čovječanstvo, poput razoružavanja, borbe protiv terorizma i klimatskih promjena.

Odgovarajući na pitanje da li će podržati kandidaturu predsjednika Trampa na izborima 2020. godine, Putin je naglasio da će Rusija poštovati svaki izbor američkih građana, navodi agencija.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

    ''Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.