Predsjednik Rusije

Putin raskida sporazume sa Savjetom Evrope

  • Izvor: Sputnjik
  • 17.01.2023. 17:18

Predsjednik Rusije Vladimir Putin podnio je Državnoj dumi na razmatranje nacrt zakona o prestanku važenja međunarodnih sporazuma Savjeta Evrope koji se odnose na Rusiju.

Naime, u bazi podataka Državne dume Rusije registrovan je nacrt zakona "O prestanku važenja međunarodnih sporazuma Savjeta Evrope koji se odnose na Rusiju" koji je podnio predsjednik Rusije.

Prethodno je Vlada Rusije odobrila i uputila Putinu odgovarajući prijedlog.

Moskva je 15. marta objavila zvaničnu notu o povlačenju iz Savjeta Evrope i Evropske konvencije o ljudskim pravima naglasivši da će ispunjavati odluke Evropskog suda o ljudskim pravima ukoliko budu u skladu sa Ustavom Rusije.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope jednoglasno je usvojila rezoluciju kojom je obavijestila statutarni organ Savjeta, Komitet ministara, da Moskva ne može biti član Savjeta. Sljedećeg dana Komitet ministara usvojio je odluku da Rusija prestaje da bude član organizacije od 16. marta.

U junu je ruski premijer Mihail Mišustin potpisao dekret o prekidu učešća Rusije u djelimičnim i proširenim djelimičnim sporazumima Savjeta Evrope.

Rusija je bila članica organizacije 26 godina.

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.