Predsjednik Rusije

Putin se oprostio od Gorbačova, položio cvijeće na kovčeg

  • Izvor: SRNA
  • 01.09.2022. 13:50

Predsjednik Rusije Vladimir Putin oprostio se danas od prvog predsjednika Sovjetskog Saveza Mihaila Gorbačova u Centralnoj kliničkoj bolnici u Moskvi, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Prije odlaska u Kalinjingrad, predsjednik se zaustavio kod Centralne kliničke bolnice, gdje se oprostio od Mihaila Sergejeviča Gorbačova i položio cvijeće na njegov kovčeg", rekao je Peskov.

On je naglasio da radni raspored Putina "nažalost ne dozvoljava" predsjedniku da učestvuje u oproštajnoj ceremoniji zakazanoj za subotu, 3. septembar.

"Zato je odlučio da se danas oprosti", dodao je Peskov.

Peskov je ranije istakao da će sahrana Gorbačova imati neke elemente državne sahrane, uključujući počasnu gardu i ispraćaj, te da će država pomoći u njenom organizovanju. On nije precizirao koji će elementi državne sahrane izostati, prenio je TASS.

Gorbačov je preminuo u Moskvi u utorak, 30. septembra, u 92. godini.

Oproštajna ceremonija održaće se u Dvorani stubova Doma sindikata, a sahrana na groblju Novodevičje, na kojem se sahranjuju zaslužni građani.

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska