Ženeva

Rajan: Treba živjeti sa virusom dok se ne pojavi vakcina

  • 27.03.2020. 22:38

Šef Svjetske zdravstvene organizacije za hitne slučajeve doktor Majkl Rajan izjavio je da je široko rasprostranjeno testiranje za virus korona ključno i da ne bi trebalo kriviti zemlje za porast broja zaraženih.

On je na konferenciji za novinare u Ženevi apelovao da se pređe na mjere koje će dozvoliti da se "živi sa virusom dok se ne pojavi vakcina".

Rajanovi današnji komentari sugerišu na promjenu načina razmišljanja i pomirenja Organizacije s tim da će pandemija, koja je počela da se širi iz Kine prošle godine i zarazila više od pola miliona ljudi, najvjerovatnije potrajati još neko vrijeme, javio je AP.

"U ovom trenutku niko ne može predvidjeti koliko će trajati epidemija. Ulazimo u nesigurnu budućnost. Mnoge zemlje u svijetu tek ulaze u ciklus epidemiji", rekao je Rajan.

Rajan je dodao da je neophodno preći sa mjera čiji je cilj da se smanji pandemija na "preciznije i usmjerene ciljeve", što će omogućiti, ako ništa drugo, da se živi sa virusom dok se steknu uslovi za razvijanje vakcine. 

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.