Austrija

Raspad Kurcove vlade, svi ministri FPO-a podnijeli ostavke

  • 20.05.2019. 19:49

Nakon što je kancelar Austrije Sebastijan Kurc zatražio podršku za smjenu ministra policije Herberta Kickla (FPO), u njegovu odbranu stale su kolege iz Slobodarske partije Austrije te su svi podnijeli ostavke.

Austrijska koaliciona vlada je pala danas nakon što su svi ministri iz Slobodarske partije Austrije (FPO) podnijeli ostavku i to nakon što je kancelar Kurc tražio da predsjednik države smijeni ministra policije Kickla, prenosi RT.

Ranije je ministar Kickl odbio da podnese ostavku, čak i nakon što su se u subotu lider stranke i potpredsjednik Štrahe povukli sa svoje funkcije.

Kurc je tvrdio da, kao ministar unutrašnjih poslova i član FPO-a, Kickl nije bio sposoban istražiti vođu svoje stranke.

Od ukupno 13 ministara u Kurcovoj vladi, pet ih je bilo iz FPO-a.

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.