Kremlj

"Razgovor njemačkih oficira pokazuje da se razmatraju napadi na Rusiju“

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 04.03.2024. 10:35

Sadržaj razgovora njemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umješanost Zapada u sukob u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Znate da smo preduzeli određeni demarš, a njemački ambasador je pozvan (u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije). Sam po sebi (razgovor vojske) sugeriše da se unutar Bundesvera suštinski razmatraju planovi za napade na teritoriju Ruske Federacije. Tu nije potrebno pravno tumačenje, ovdje je sve više nego očigledno“, primjetio je Peskov.

Kremlj očekuje da će saznati rezultate inspekcije koju je kancelar Olaf Šolc obećao.

Poznato stanje djevojčice koja je slučajno zapaljena na rođendanu

Poznato stanje djevojčice koja je slučajno zapaljena na rođendanu

"Ako je sve o čemu su oficiri pričali dio državne politike, onda je to loše. Ako ne, onda se postavlja pitanje u kojoj mjeri Bundesver kontroliše vlasti“, dodao je on.

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je u petak četrdesetominutni audio-snimak razgovora visokih oficira njemačkog Bundesvera koji razmatraju "kako da bombarduju Krimski most".

Stevan i njegova djevojka zajedno otišli u vojsku

Stevan i njegova djevojka zajedno otišli u vojsku

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odjeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete "taurus" i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nijemci ne pređu "crvenu liniju" i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: