Ministarstvo spoljnih poslova

Rusija: Kijev izveo masovni napad dronova na Еnergodar, ugrozio nuklearnu bezbjednost

  • 02.11.2023. 19:00

Kijev nastavlja da se "igra vatrom", masovni napad ukrajinskih dronova na Еnergodar tokom rotacije stručnjaka Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAЕA) u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani grubo je narušio principe nuklearne i fizičke bezbjednosti, ističe rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je jutros objavilo rusko Ministarstvo odbrane, Kijev je izvršio provokaciju napadom dronovima na Еnergodar kako bi vještački stvorio prijetnju od katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i poremetio rotaciju stručnjaka IAЕA.

"Kijev grubo krši takozvanih pet principa koje je proglasio generalni direktor IAЕA Rafael Grosi kako bi obezbijedio nuklearnu bezbjednost Zaporoške nuklearke", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva, u sadašnjim uslovima, poziva rukovodstvo agencije da rotaciju vrše preko teritorije Ruske Federacije, a da ih pritom ne ugroze koji garantuju bezbjednost stručnjaka IAЕA, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.