Sergej Cekov

Rusija: Ukrajina nema šanse da povrati Krim

  • Izvor: Tanjug
  • 20.11.2022. 17:36

Ukrajina nema šanse da povrati Krim ni upotrebom vojne sile, a ni političkim djelovanjem, izjavio je danas za agenciju TAS S član Savjeta Federacije Rusije sa Krima Sergej Cekov.

"Ukrajina uopšte nema šanse da povrati Krim vojnim putem. To je nemoguće. Ali ne znači da ne treba da budemo spremni na provokacije i akcije sa njihove strane. Oni se pripremaju, ali i mi", rekao je Cekov.

Šef kabineta predsjednika Ukrajine Andrij Jermak izjavio je ranije da se ta zemlja sprema za ofanzivu na Krim, a zamenik ukrajinskog ministra odbrane Vladimir Gavrilov rekao je juče u intervjuu za Skaj njuz da će ukrajinske snage biti na Krimu do decembra, kao i da će rat biti završen na proleće naredne godine.

Kako je rekao Cekov, takve izjave kijevskih vlasti su trebale da stimulišu pomoć iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Lider Krima Sergej Aksjonov rekao je u petak da lokalne vlasti kontrolišu radove na utvrđivanju na poluostrvu, a kako bi osigurale bezbjednost naroda i istakao da su te mjere dovoljne da se osigura bezbjednost Krima.

Tagovi:
  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.