Salami: Napašćemo ukoliko nam daju razlog

  • 13.02.2020. 21:15

Iran je spreman da napadne SAD i Izrael ukoliko daju i najmanji razlog za to, izjavio je glavni komandant Iranske revolucionarne garde general-major Hosein Salami.

"Ukoliko napravite i najmanju grešku, napašćemo i jedne i druge", rekao je Salami tokom obilježavanja 40 dana od ubistva iranskog generala Kasema Solejmanija.

Solejmani je ubijen 3. januara u napadu američkog drona na Međunarodni aerodrom u Bagdadu, a sa njim i komandant Abu Mahdi el Muhandis.

Portparol Garde Ramezan Šarif saopštio je ranije danas da će kukavičko ubistvo Solejmanija "voditi ka oslobođenju Jerusalima".

Komentar Šarifa uslijedio je nakon što je vrhovni vjerski vođa u Iranu ajatolah Ali Hamenei prošle sedmice izjavio da će Teheran podržati palestinske naoružane grupe, kako bi se suprotstavile planu SAD za postizanje mira između Izraela i Palestinaca.

Tagovi:
  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.