Španija

Sančez donio odluku da li ostaje premijer

  • Izvor: Agencije
  • 29.04.2024. 11:52

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da je odlučio da ostane na toj funkciji.

On je prošle sedmice objavio na mreži Iks da privremeno prekida obavljanje dužnosti kako bi razmislio "da li vrijedi da nastavi da vrši funkciju premijera".

Objava je uslijedila nakon pokretanja istrage protiv Sančezove supruge Benigone Gomez u vezi sa zloupotrebom uticaja i korupcijom.

Sud je odbacio slučaj zbog nedostatka dokaza, a Sančez tvrdi da je njegova supruga nevina i optužuje lidere opozicije Njunjeza Feihoa i Santijaga Abaskala za "saradnju u širenju tvrdnji protiv Gomezove".

Sančez odlazi sa funkcije premijera?

Sančez odlazi sa funkcije premijera?

Istraga protiv Gomesove pokrenuta je nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije Manos Limpijas (Čiste ruke), koja ima veze sa krajnjom desnicom, i koja je optužila premijerovu suprugu da je zloupotrebila svoj uticaj kako bi navodno obezbijedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila, prenio je Gardijan.

Tokom vikenda je oko 12.500 ljudi organizovalo protest podrške Sančezu, tražeći od njega da ne podnosi ostavku. Demonstracije su održane ispred sjedišta Socijalističke radničke partije (PSOЕ) u centru Madrida, a okupljeni su uzvikivali slogane kao što su "Pedro, ne odustaj" ili "Pedro ostaje".

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina