Borbe se nastavljaju

Serija eksplozija u Kabulu, rakete pale blizu predsjedničke palate

  • 21.08.2018. 08:05

Nekoliko eksplozija odjeknulo je danas u diplomatskom okrugu Kabula, glavnom gradu Avganistana, ali nema informacija o žrtvama, izjavili su očevici i bezbjednosni izvori.

Bezbjednosni zvaničnik rekao je da su eksplozije izazvale rakete ispaljene izvan grada i da su neki projektili pali blizu predsjedničke palate, oko ambasada i vladinih objekata. 

Rakete su pale u vrijeme kada je predsjednik Ašraf Gani govorio na ceremoniji tokom molitve, dva dana nakon što je proglasio "uslovni prekid vatre" sa talibanima. 

Talibanski pobunjenici, kako navode vojni komandanti, odbacili su tromjesečni prekid vatre i obećali da će nastaviti napade na vladine snage i njihove strane saveznike. 

"Postoje grupe koje nastavljaju nasilje, a ispaljivanjem raketa ne mogu spriječiti razvoj avganistanskog naroda", rekao je Gani poslije jutrošnjeg napada.

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok